Hoe onderhoud ik mijn e-bike accu? Wij geven handige tips

Hoe zorg ik voor een hogere actieradius? Wanneer moet ik een fietsaccu vervangen? In deze blog geven wij de belangrijkste tips over het gebruik van de fietsaccu, zodat jij zo lang mogelijk plezier hebt van de fietsaccu.

De juiste bandenspanning

Alles begint met de juiste bandenspanning. Wanneer jouw banden goed zijn opgepompt, verbruik je minder stroom. En je raadt het al: dit zorgt ervoor dat de actieradius hoger wordt.

Laten we nog even doorgaan op de actieradius. Want was is dat nu eigenlijk? De actieradius betekent de afstand in kilometers die u met de accu kunt rijden. Naast bandenspanning zijn er meer factoren die de actieradius kunnen beïnvloeden. Zo zijn conditie en leeftijd van de accu van invloed op de actieradius.

Alles over het opladen van de accu

Het is belangrijk dat je de accu niet helemaal laat leeglopen. Mocht dit toch gebeuren, zorg er dan voor dat de accu nooit langer dan 24 uur leeg is. Daarnaast is het raadzaam om de accu de eerste drie laadbeurten volledig op te laden zonder dit te onderbreken. Gebruik voor het opladen altijd de bijgeleverde acculader. Een andere acculader kan namelijk de accu beschadigen. Het opladen van de accu doe je bij kamertemperatuur. 

Het bewaren van de accu

Een koude omgeving of juist in de volle zon kan ervoor zorgen dat de gebruiksduur van de accu wordt verkort en kan er zelfs voor zorgen dat de accu onbruikbaar wordt. Wij adviseren om de accu dus niet buiten of in een vochtige schuur te bewaren, maar binnenshuis.

Fiets je regelmatig in de kou? Dan is het aan te bevelen om een thermische beschermhoes voor je accu te gebruiken. 

Bespaartips voor de e-bike accu

Stap je op de fiets? Rij dan weg in een lichte versnelling (2). Dit kost jouw e-bike de minste energie. Ben je eenmaal lekker op weg? Probeer in een constante snelheid te fietsen; het optrekken en afremmen kost namelijk veel energie voor de accu.

Advies over fietsaccu’s

Wil je meer informatie over het gebruik van fietsaccu’s? Ga dan langs in een van onze winkels en laat u adviseren. De Fietsen Van heeft twee vestigingen. Wij zijn actief in Hendrik-Ido-Ambacht en Capelle aan den Ijssel.

Niet in de gelegenheid om langs te komen? Stuur ons een bericht en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk!

Neem contact op