headerfoto blog een een hele andere fiets

Eens een heel andere fiets

We komen ze niet iedere dag tegen: aangepaste fietsen. Maar laatst kregen we een aanvraag binnen via Huka, een gespecialiseerd fabrikant. Aan ons de vraag of we de garantie, service en levering van een aangepaste fiets wilden verzorgen voor meneer Pieter Gramser. Natuurlijk! Meneer Gramser vertelt er zelf over. 

“Ik was op zoek naar een aangepaste fiets voor mij en mijn 18-jarige dochter. Ze heeft het zeldzame syndroom van Cri-du-chat waardoor onder meer haar balans slecht is en ze snelheden en risico’s niet goed kan inschatten. Fietsen lukt dus niet zelfstandig, maar wel met een duofiets.

Duofiets

De duofiets lijkt op een tandem, maar dan met het stuur achterin. Zo houd je als bestuurder zicht op je kind tijdens het fietsen. Van de gemeente hadden we jaren geleden al eens een duofiets gekregen, maar dat was er een zonder elektrische ondersteuning. Toen onze dochter nog klein was, ging dat wel, maar naar gelang ze ouder en groter werd, werd het voor mij wat te zwaar. 

Onze Locaties

Huka Co-Pilot

Omdat het verkrijgen van een nieuwe fiets met elektrische ondersteuning via de gemeente moeilijk was, ging ik zelf op zoek. Ik vond twee fabrikanten in aangepaste fietsen en koos voor Huka. Zij hadden het mooiste model, de Huka Co-Pilot, met de beste elektrische ondersteuning. Ze kwamen bij ons langs voor een proefrit en gingen daarna op zoek naar een fietsenzaak in de buurt die de aflevering en service kon verzorgen. 

Professioneel en persoonlijk

Dat was De Fietsen Van Ambacht. Voor ons een bekende zaak waar we al vaker kinderfietsen gekocht hadden. Ik vind het een leuk bedrijf met een mooi team. Ze runnen de winkel heel professioneel en persoonlijk. Ook in dit geval mochten we dat weer ervaren. Ze hebben het super gedaan, ook al is een aangepaste fiets voor hun geen dagelijkse kost. Ze leken het juist wel een mooie uitdaging te vinden.

Neem contact op

Super service

Bij een duofiets komen namelijk best wat bijzonderheden kijken. Zo zit er bijvoorbeeld een dubbele ketting op. Dat vereist wat extra afstemming, zeker wanneer je net als ons heel veel fietst. Maar niks was De Fietsen Van teveel. De service was super en ze kwamen bij problemen altijd meteen met de bus voorrijden. Wanneer ik in de zaak kom, weet iedereen meteen wie ik ben. De monteurs komen dan enthousiast vertellen over wat ze aan de fiets gedaan hebben. Je merkt dat ze het leuk vinden om eraan te werken. 

Volop genieten

Ik hoef gelukkig niet meer zo hard te werken, ten minste niet op de fiets, dankzij de elektrische ondersteuning. Daardoor heb ik nu weer net zoveel plezier als mijn dochter. Wandelen vindt ze saai, maar zodra we fietsen, begint ze te stralen en te zingen. Ze vindt het prachtig om in hartje Rotterdam te fietsen, hoe drukker hoe beter. Maar we nemen de fiets ook mee door heel Nederland, naar België en Frankrijk. Voor ons is het een leuke, ontspannen bezigheid. Eentje waar we dankzij deze nieuwe fiets allebei volop van genieten.”