Hoe De Fietsen Van er kwam? Nou, zo!

De Fietsen Van begon bij twee jonge knullen, Marius en Jan, die al van jongs af aan aan hun eigen fietsjes knutselden. Van hun hobby hebben ze hun beroep gemaakt. Ze kwamen binnen hetzelfde bedrijf terecht, gingen een tijdje hun eigen weg en zijn nu samen eigenaar van De Fietsen Van.

Oké, dat was de korte versie. Nu wat meer over hoe het allemaal gelopen is. Jan ging als eerste werken bij fietsenwinkel Terlouw in Hendrik-Ido-Ambacht. Marius ging bij een fietsenmaker in zijn woonplaats Capelle werken, maar stapte na een aantal jaren ook over naar Terlouw. Op dat moment was Jan al mede-eigenaar en niet veel later stapte ook Marius in het bedrijf en kochten ze samen de voormalige eigenaar uit. Dat was in 2009.

Bekijk ons assortiment Neem contact op

Op eigen kracht

Hé, bestaat De Fietsen Van dan al zo lang? Nee. Want Marius en Jan waren nog jonge honden die eigenlijk het liefst eerst zelf hun ding wilden doen en helemaal op eigen kracht iets wilden neerzetten. Een jaartje na de overname gingen ze dus ieder hun eigen weg. Jan in Ambacht, Marius in Capelle. Ze maakten ieder voor zich hun ambities waar: zelfstandig een mooi bedrijf opbouwen. 

Apart, maar toch samen

In de tussentijd bleven de twee wel altijd contact houden. Ze hielpen elkaar over en weer. Liep de één tegen een probleem aan, dan dacht de ander mee. Had één handjes tekort, dan sprong de ander bij. Vond de één het maar niks om een winkelverbouwing te leiden en leek de ander dat een toffe uitdaging, dan ruilden ze gewoon tijdelijk van winkel. Je zou haast vergeten dat het twee aparte ondernemers en bedrijven waren.

Het totaalplaatje

En dat is nou juist het punt waar Marius en Jan in 2020 ook op kwamen. Beiden hadden ze een goedlopende fietsenwinkel, maar steeds vaker gingen ze naar het totaalplaatje kijken. Hoe ze elkaar konden versterken met hun capaciteiten en elkaar aanvulden qua kennis en interesses. Jan, de e-bikeman met affiniteit voor onderhandelen en organiseren. Marius, de stadfietsman met affiniteit voor online marketing en personeel. Kortom: een ideale match.

Nieuwe kansen

“Dat we nu officieel zijn samengegaan, zorgt voor nieuwe kansen en dat geeft ons weer een flinke dosis energie”, zegt Marius. En Jan: “Inderdaad. Samen kunnen we het bedrijf verder doorontwikkelen. Dat geeft veel plezier en voldoening.” En zo vullen de twee elkaar continu aan. Marius en Jan hebben aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. En ze hebben dezelfde visie: met een warm welkom, hoge kwaliteit en goede service maak je het verschil. Dat is altijd al hun devies geweest in hun afzonderlijke fietsenzaken in Ambacht en Capelle en dat blijft op beide locaties ook zo. Met elkaar, deze visie en hun team van enthousiaste medewerkers gaan ze nu vol vertrouwen de toekomst tegemoet als De Fietsen Van.

Bekijk ons assortiment Neem contact op

De toekomst

Hoe die toekomst eruit ziet? Waarschijnlijk met nog meer e-bikes (nu al 50% van de vraag) en ook de verhuur van fietsendragers. Ook daar voorziet De Fietsen Van straks in. “Eigenlijk voorzien we maar in één ding niet: racefietsen”, zegt Marius. “Maar toch ook weer wel. GP Cycling zit nu boven onze showroom in Ambacht. Ze zijn echte racefietsspecialisten. Ideaal dat ze onder één dak zitten met ons. Dat werkt over en weer heel fijn samen.” En zo kun je dus voor al je fietsvragen terecht bij De Fietsen Van Ambacht en Capelle.